Gå till innehåll

Jag gjorde det!

Jag har tänkt att jag någon gång i livet ska sticka en islandströja. Det har tidigare känts helt otroligt stort, men jag bestämde mig för att försöka. Eftersom jag är mest van vid att sticka strumpor på stickor 2,5 mm så blev entrådigt ullgarn på stickor 6 mm något helt annat. Det var lätt att sticka för långt innan jag mätte, för det gick så väldigt fort. Mönstret heter Óðinn, och jag stickade uppifrån och ned. Tröjan var klar ungefär fyra veckor efter att jag fått garnet, men då stickade jag mest en vecka när jag var ledig från jobbet. Jag tror att det tog ungefär en arbetsvecka effektiv tid. Den är lite anpassad för att sitta bra på mottagaren. Smalare kropp, längre ärmar.

Ny tröja

Stångehuvud

Odin-tröjan

1 reaktion på ”Jag gjorde det!

 1. Martin Andersson

  Hej Anna!
  Jag har just stickat färdigt min första islandströja. Det blev en Riddari i Lett-lopi-garn. Jag blev helt såld på detta och ville testa att sticka en Odin. Jag såg din fina Odin-tröja på ravelry och tänkte fråga dig om jag skulle kunna få köpa/kopiera ditt mönster. Det går inte att köpa via länken och hon som har gjort mönstret svarar inte på mail. Garnet hann jag beställa innan jag försökte köpa mönstret... Jag hoppas att du kan hjälpa mig!

  Med vänliga hälsningar
  Martin Andersson i Malmö (molekylmartin på ravelry)

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.