Gå till innehåll

Förra året

Jag hade bestämt att det var året då vi skulle försöka använda saker vi redan hade. Dels för att inte köpa nytt, men också för att kunna rensa bort sånt vi inte lyckades använda. Det gick väl rätt bra.

Bland de större och dyrare grejerna vi faktiskt köpte nya, kan nämnas virke till altan och en flygresa till Grekland. Flygresan klimatkompenserade vi för, men jag gick ändå och hade dåligt samvete resten av året. Den nästan dubblade mina koldioxidutsläpp. Vi funderade ett tag på att åka tåg till Grekland (vi hade några att hälsa på just där), men vågade oss inte riktigt på det med två små barn. Det skulle blivit en bit dyrare än flyget också, vilket i sig känns lite sjukt.

Vi har sorterat bort en del kläder och husgeråd, som vi fått hjälp att transportera till välgörande organisationer. Det är lite kvar, men allt får i alla fall plats i garderoberna nu. Vi är fyra personer som delar på två garderober. Ytterkläderna är på annat ställe. På översta hyllan i ena garderoben har det blivit plats för mina garner. Året avslutades med stickningskavalkad. Så många garnbitar som legat så länge. Jag har stickat massa smått. Somligt blev riktigt bra.

I år tänker jag nog angripa tygförrådet. Problemet är att jag sällan vågar ta fram både symaskin och strykjärn, på grund av barn och katt.

Vi lyckades bygga altanen nästan färdig. Kanske kommer vi att börja på en friggebod i år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.