Gå till innehåll

Vandrande tomteorkester

Den här helgen har varit helt fullspäckad. Somligt frivilligt, somligt ofrivilligt.

Det började med att Fredrik skar sig i tummen i fredags kväll. Ganska rejält. Kvällen slutade med att jag lade barn och han tog en taxi till Västerakuten i Frölunda. Där var det lugnt och han blev omplåstrad och var hemma igen vid elva. Och då hann han fika också!

I lördags stack vi till Frölunda torg efter en sen frukost och lyssnade och tittade på Mora Träsk. Det var bra och barnen som var där verkade gilla det.

Sen åkte vi till Chalmers och spelade och lyssnade på jazzmusik. Både Sten och Alvar gillade att lyssna på musiken. Alvar satt i mitt knä med hörselkåpor på och tittade på musikerna och tröttnade inte. Det blev lite sent och det tar ett tag att åka hem till ön. Vi fick vara påhittiga för att hålla Sten vaken till fem i elva när båten släppte av oss. Ingen av oss orkade bära honom, för vi hade två ryggsäckar och två väskor med trumset i och en lillebror fastknuten på magen. Till råga på allt var det snöstorm, men Sten klarade det. Efter lite mjölk och digestivekex somnade han gott. Alvar var tokigt övertrött och skrattade åt allt man sade. Man blev helt fnissig bara av att se honom vänta på att man skulle säga något. Men han somnade också gott sen.

Vi vaknade vid kvart över nio. Bra barn som verkar kunna skjuta på sömnen lite. Ett par timmar senare gick vi ut och åkte snowracer en stund. Sen var det julvandring och vi köpte diverse ätbara saker och en krans att hänga på dörren. En god bit av vandringen blev vi efterföljda av en vandrande tomteorkester, bestående av två luvförsedda gitarrister som spelade jullåtar och sjöng i stämmor.

Hemma åt vi smaskiga rester av olika slag, eldade och bastade (Sten och jag). Fredrik hade mest ont i tummen hela helgen, men han hade nog kul ändå. Och Alvar fick mest hänga med, men han gillar det.

Det var musik, snö, god mat, härliga, glada barn och så den där förbannade tummen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.