Gå till innehåll

20051020

Helt otroligt, vad dålig service man kan drabbas av. Min mamma har råkat ut för att någon bytte ut hennes kontantkort på mobilen till ett abonnemang. Då gjordes kreditkoll på henne. Hon fick meddelande om att hon behövde fylla på sitt refillkort. Hon ringde och fick reda på att allt var som det skulle igen. Hon fick en räkning på 11:47 kr (eller vad det var). Hon ringde för att fixa den, och kom efter många samtal och ännu fler knapptryckningar till en 35-minuters telefonkö. När kön tog slut fick hon reda på att de inte hade tid att prata med henne. Jag är mycket imponerad. Jag hade kanske gett upp halvvägs och betalat kronorna.

Jag har funderat ett tag på det där med att man ibland får betala mer för att få mindre. Att "renare" saker är dyrare. Det finns en massa exempel, men jag kommer inte på så många nu. Inga alls som riktigt förklarar vad jag menar, faktiskt. Men säg att blyertspennor utan sudd på kostar mer än de med sudd, så kanske ni förstår vad jag menar. Kanske kan jag vaska fram lite exempel någon dag. (Apropå vaska, så kan ibland tvättmedel/tvål/diskmedel utan parfym vara dyrare, trots att alla andra ingredienser är samma.)

Och för att fortsätta på konsument-linjen, så har jag konstaterat att den salta tandkrämen från Apoteket (Dentosal) har bytt smak. De bytte helt utan att tala om det. Inget "NY FORMULA" på tuben där inte! Numera smakar den tvål och tvi vale. (Vi kom på att de gjort något genom att läsa innehållsförteckningen.) Jag kan inte använda den längre. Trist. Jag som haft den i nästan tio år. Och vem sjutton kan gilla den nya smaken?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.