Gå till innehåll

20040608

Ibland visar sig Göteborg från den fina sidan. Sådär plötsligt. Alltså, jag hade varit och druckit öl med min kursare David, och så cyklade jag hem. Det var en fantastisk kvällssol på skansen kronan.

Det var lagom varmt och med en öl i kroppen gick cykeln fort uppför Aschebergsgatan. På Ullmans var det gemytligt stämning. Jag skulle handla mjölk och fil för det var "i princip tomt" hemma, hade jag fått veta. Bland konserverna stod en man med mopedhjälm och letade efter tonfisk. Då han inte hittade någon, hojtade han över hela den lilla livsmedelsaffären, och han fick svaret att den fanns långt ner i en vit burk. Då fann han den.

Efter ett glatt hej i kassan, ackompanjerat av moppeknatter utanför, satt jag upp på min cykel igen. Den här gången med mjölk, fil och ägg i ryggsäcken och bröd på pakethållaren. Göteborg var, om möjligt, ännu vackrare än strax innan.

Nu är det två dagar kvar i skolan. Den ena dagen ska jag läsa magasin, och den andra dagen ska vi mest ha utvärdering och sånt. Sen vet jag inget mer i hela mitt liv. Eller, jo, lite. Till helgen ska vi ut i skogen med mamma och hennes barnbarn. Vi ska grilla korv och paddla kanot. Snart känner jag Gåsasjö väl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.