Gå till innehåll

20000219

Idag var vi i skogen. Jättadalen. Andra sidan Billingen. Vi parkerade vid Öglunda kyrka. Sen gick vi upp bland bergen i en ravin. Jättekonstigt berg var det. Förmodligen diabas som hade blivit kvar när allt det andra brutits ned. Stora stenstoder. När vi kom upp kunde vi se till Kinnekulle. Det var lite disigt och Kinnekulle såg ut som det dimhöljda berget.

När vi kom till Öglundagrottan, så klev vi in i den. Den var liten och läskig. Vi klev ut igen, för att inte riskera att stenar skulle rasa ned på oss. Vi drack varm choklad och åt bullar i solen. Sen gick vi vidare och stigen tog med oss ned genom en annan ravin. Sen gick vi vilse bakom kyrkan, valde genvägen över kyrkogården och satte oss i bilen.

Två timmar i skogen var skönt. Sen körde vi rätt in i ett joggande bandylag. Det gick bra. Ingen dog. När vi kom hem åt vi grönsakssoppa och sen botade jag den understimulans jag råkat drabbas av genom att tälja barken av ett stycke träd jag tagit med mig hem. Det måste vara ask. Jag vet ännu inte vad det ska bli av träbiten, men fin är den. Svår att tälja i bara. Mycket hård. Katterna fick en annan pinne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.