Gå till innehåll

20000127

Man kan göra skojiga grejer när man tvättar, så blir det roligare. Stefan manglade sin mössa, till exempel. Den blev väldigt platt. Sen lekte han grönsmurf och knarksvamp. Man kan också låta sig boxas i magen av stenmangeln. Man står inte direkt kvar, kan jag säga.

Idag fick jag ont i tummen av allt föreläsningsantecknande. Och så blev jag kallad fru. Så kan det gå när man har vanligt efternamn. Man kanske borde byta bort det. "Laxrom" tyckte norpan verkade vara ett bra efternamn. Jag är lite lagom skeptisk till det.

Imorgon är det redan fredag. Är det sant att det känns som om tiden går snabbare och snabbare ju äldre man blir, eftersom varje stund är en mindre och mindre del av ens levda liv? Skulle det inte kunna vara tvärtom, att tiden skulle kännas längre och längre, ju kortare det blev kvar att leva? Eller beror det kanske på att man inte vet hur länge man har kvar att leva och därför inte kan referera till det? Jo, så är det nog. Låter sunt. En minut för en tvååring är ungefär hur mycket längre som helst än en minut för en sextioåring.

Nästa fundering är ju om man kan undersöka det där på nåt sätt. Det handlar ju om subjektiva grejer. Kan man undersöka såna? I serien "En himla många program" med Galenskaparna och After Shave, så var det ett naturvetenskapligt program med två gubbar med vita rockar och tjocka glasögon. De hade kommit på varför flugor reagerade så snabbt som de gör. De lever ju mycket kortare, och därför går tiden mycket långsammare för dem. Ett flugår är ju kanske en människodag eller så. Det tar alltså flera flugminuter för en flugsmälla att närma sig flugan. Den hinner lätt upptäcka den och flyga iväg.

Katterna har börjat få en dålig ovana. De hoppar upp på balkongräcket och springer fram och tillbaks. Balkongräcket är ungefär fyra centimeter brett och vi bor på fjärde våningen. Där balanserar de omkring och låtsas som ingenting. Det pirrar i magen när jag ser dem. Häromdagen höll Katten på att ramla ner. Han var liksom utanför balkongen. Baktassarna på utsidan balkongplåten. Han kravlade sig upp igen. Man kan gärna inte störa dem då de klättrar omkring. Då kan de ju ramla ner! En granne nedanför har en parabolantenn som de kan bli spetsade på. Annars är det gräsmatta. Orolig blir jag i alla fall. Eftersom de inte blir det själva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.