Gå till innehåll

19990904

14:28 Vi såg honom! Kapten Stofil, med rullator och allt!

Vi gav oss iväg till Töreboda, för att ta reda på hur Joakim Lindengren får inspiration till sina serier. Man kunde se spår av seriefigurer. Först såg vi en äkta Kapten Stofil. Han gick långsamt med rullator och försökte se ut som vilken gammal gubbe som helst.

Därefter råkade vi på en gammal DKW som var till salu. Vi könde nästan lukten av Joakim L. Det låg även en misstänkt bilhjälm i bakrutan.

Vi var och tittade på linfärjan Lina. Hon var inte i drift på lördagseftermiddagen, så vi fick ingen åktur för 50 öre. Vi hade tänkt äta på Köpingshotellet, men vi hittade ingen restaurang som verkade öppen där. Vi gick istället till grannen, ICA Gullbergshallen och handlade ost och räksallad. Just det, vi handlade godis i en kombinerad godis- och ridsportaffär innan dess. Men ingen Lindengren.

Vi tog bilen från torget till gästhamnen, där vi satte oss vid kanalkanten för att äta och betämma växter. Vi kände en doft av piprök. Lindengren? Nej, en äldre herre. Aha, Kapten Stofil igen? Nja, vem vet...

Ett flertal människor önskade oss smaklig spis, et.c. Några äldre damer hade tidigare bett oss om råd angående om deras cyklar var tillräckligt väl fastsurrade vid bilen för att hänga kvar till Hova. Det trodde vi.

Allmänt sett verkar skaraborgarna, och Törebodingarna i synnerhet, gärna tala med folk. Gräsänderna är dock bortskämda.

En båtlast turister klev av "Bellevue" för att åka vidare med buss. Bussen var dock trasig. Det verkar som om de fortfarande äter glass och väntar på bussreparatör, så här någon dryg timma senare. Noteras bör även att 240-raggarna verkar ha bytt upp sig till 740.

Bra ställe, Töreboda. På vägen hem tittade vi på Sveriges förmodligen enda överbyggda bro. Jättefin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.