Gå till innehåll

20090622

Vilken underbar helg!

I torsdags jobbade vi hemma, halvdag. Hämtade Sten och gjorde trevliga saker i lugn och ro. Sten lekte lite med en kompis. På kvällen kom familjen Floby och E hängde med mig på yoga. När vi kom hem var Hugo med son på besök.

Nästa förmiddag kom ytterligare gäster. Totalt var vi elva vuxna och sex barn här mitt på dagen. Det funkade finfint att sitta och äta allihop inne hos oss. Sill och potatis. Jordgubbar med grädde.

Efter lunchen gick vi till midsommardansen i Gröna Vik. Sten och T dansade en stund, men bänkade sig snart framför bandet, och visst spelade de bra!

Väl hemma igen började vi fixa med grillar och skära sallad förstärkt med potatis. Allt flöt på bra och det blev jättegod mat! Efter den ostar och sen rabarberpaj med glass. Barnen i princip stupade i säng.

Tre familjer sov i vårt hus, och det kändes inte särskilt trångt. Ett rum åt varje familj.

Vid lunchtid på söndagen hade alla gästerna åkt tillbaks till fastlandet. Vi åt rester och cyklade sedan till värdshuset för att gå på Brännöpojkarnas releaseparty. Sten och jag satt på golvet längst frm och lyssnade och tittade. En konsert med tolv låtar, paus på mitten och mellansnack är inget problem för en musik- och instrumentintresserad som Sten.

Trötta somnade vi ändå lite sent.

På söndagen väckte jag Sten fem i nio för att få med honom till fotbollsplanen. Ett gäng på tretton vuxna och två barn gjorde solhälsningen till solen för att fira årets längsta dag. Barnen gick och gungade efter en stund.

Jag slutade efter en stund på grund av hunger. Vi åkte hem och åt frukost. Sten ville leka mer med M, så Fredrik och han traskade dit. De bor väldigt nära. Han lekte där en timma medan vi dammsög och våttorkade golven efter barn, grus, lera och hund. Det behövdes, kan jag meddela.

När Sten kommit hem kom Annika och Sean på besök. Vi åt blandad lunch och tog sedan med kaffe till kumlet. Fredrik och Annika provade på en ny sport: kumling. Nästa steg är att göra yogaövningar på toppen, t.ex. att stå på huvud.

När Annika och Sean åkte hem cyklade vi hem till Hugo och blev bjudna på middag. Sten fick leka med M för tredje gången samma dag! Han var mycket nöjd med det.

Det blev såklart läggdags lite för sent igen. Dygnet hinner vridas lite när det är långhelg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.